pátek 27. ledna 2012

27.1. Albatrosy a tučňáci

Dnešní den jsme strávili na poloostrově Otago. Celý den foukal strašně studený a silný vítr. Cestou jsme obdivovali a fotily zálivy a kopečky se stromy ohnutými a učesanými větrem. Jedním směrem jsme jeli po hřebeni a zpět kolem moře. Udělali jsme si menší pěší výlet na útesy nad mořem a potom jsme odjeli na pozorovatelnu albatrosů. Museli jsme zaplatit, ale albatrosi nás nezklamali a odměnili se nám krásným plachtěním v silném větru. Na večer jsme si zabukovali pozorování tučňáků s průvodcem. Chodili jsme zákopy, krytými maskovacími sítěmi a pozorovali jsme je velmi zblízka. Viděli jsme návrat dospělých z rybolovu a krmení mláďat. Bylo to úžasné. Prohlídka skončila o půl deváté večer, tak jsme zajeli do campu, dali sprchu a naplánovali další den. Ten silný vítr nás pěkně vyfoukal a zničil, jdeme spát.

4 komentáře:

  1. Ty tučňáci musely být úžasný :-) Kór takhle v divoké přírodě. Ať vám vítr neodfoukne bydlibus. Dejte sem nějakou fotku to vašeho wickedu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak bych řekla, že je to na Zélandu stále stejné, pokud si člověk zaplatí, vidí všechny krásy :-( My máme zkrášlená ouška malými náušničkami, Lukýsek byl dva dny doma, měl totiž jeden den trošku teplotu a kašle, ale jinak je Lukášek báječnější a báječnější. Je tak všímavý, on si všimne i každého auta, která nesvítí a hned hlásí, že se to nemá :-)Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj oba, čteme Váš deník a cestujeme s Vámi, Ivča se velmi líbila skokem přes kameny. Jak vidíme máte hodně krásných zážitků a moc Vám to přejeme. U nás stále mrazy, Agáta odmítá chodit do vil, hrozně to tam klouže, takže chod´íme jen kolem pošty. Zdravíme a vzpomínáme R.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdraví Ludvíci!
    Cestu prožíváme a opakujeme s vámi. Jste báječní čundráci! Chce se nám volat..."a nezapomeňte zahnout tam a tam a juknout ... ale každá cesta je osobitá. Těšíme se, jak si budeme povídat až budete doma.
    Jsme připraveni kdykoliv pomoct.
    Cestování ZDAR
    Míla a Honza

    OdpovědětVymazat