pondělí 30. ledna 2012

29.1. Nejjižnější cíp jižního ostrova

Ráno neprší, vyrážíme k Cathedral Caves. Příjezdová brána je však ještě zavřená, čeká se na odliv. Popojeli jsme tedy k Mc Lean vodopádu. Vede k němu moc hezká cesta pralesem s vysokými přesličkami a stromy porostlými mechy. Vodopád ještě nebyl osvětlen sluncem, ale to nám nevadí, hlavně, že neprší. Vracíme se k Cathedral Caves, ale brána je stále zavřená, protože jsou velké vlny, způsobené velmi silným větrem. Dojeli jsme k Curios Bay, kde jsou k vidění za odlivu zkamenělé kmeny stromů. Díky silnému větru jsou na moři obrovské vlny, které při nárazech na skály dělají vysoké zpěněné gejzíry (úchvatná podívaná a mnoho fotek).Po večeři jsme se šli podívat, jestli neuvidíme, jak nesou večeři také tučňáci mláděti, které jsme viděli odpoledne schované v křoví. Měli jsme štěstí a máme to nafocené a natočené. Celý den si užíváme teplé čepice na neprofukavé bundy. Tady by se uživily větrné elektrárny.

2 komentáře:

  1. Ahoj oba. Tak jsem si myslela, jak si užíváte teplíčka a Vy zatím mrznete jako my tady. Nás podle předpovědi čekají mrazy až dvacet st. C. Už ted chodíme nabalení v šálech a čepicích. Ale doma teploučko a televizka. Zdraví R.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj zdravím Vás, konečně jste poslali fotku autíčka, už jsem Vám o ní chtěla napsat. Tak jsme se s tátou nasmáli jak máte autíčko vybarven,é. Jw hezké a myslím, že na Vaše cesty praktické . Je pololetí a Víteček měl zase samé jedničky a v hudebce jedničkou s pochvalou. Dokonce učitel navrhoval Pavlíně aby chodil ještě na zpěv,že má nadání ale má už toho moc tak to vzdali. Zpráva opočasí: mrzne a bude ještě hůře, chodíme ven jen na nejnutnější. R.

    OdpovědětVymazat