pondělí 30. ledna 2012

30.1. Te Anau

Ráno jsme se probudili a koukáme na modrou oblohu a vítr je najednou fuč. Jen obrovské vlny stále ještě řádí. V zátoce bydlí delfíni a mají skotačit ve vlnách. Kousek od auta je na to vybudovaná pozorovatelna.  Ale jak koukáme tak koukáme, delfíni nikde.  Asi jsou ty vlny i na ně moc velké. Tak nasedáme a hurá k severu. Půlku cesty nefoukne ani větérek a bydlibusík jede docela svižně ale pak se pan vítr opět probudil a foukal pochopitelně proti nám (tedy od severu). Když jsme jeli na jih, tak foukal od jihu. Dojeli jsme k jezeru Te Anau, objednali na zítřek výlet po Milford Saund a ve zbytku odpoledne jsme si prošli alespoň kousek Kepler Traku podél břehu krásným dubovým pralesem. Ráno brzy vstáváme, abychom stihli ten výlet.  
Tak tohle je náš momentální domov, když ještě nebyl špinavý po jízdách po štěrkových cestách za vydatného deště

4 komentáře:

  1. To je ale krásný bydlibus :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jezdí sice líně, ale je to v něm celkem pohodlné a neprší do něj zatím

      Vymazat
  2. Ahoj cestovatelé, včera jsem vkládala zprávu, ale mám toho tu nějak moc a bůhví, kam jsem jí vložila :-) . Tak ještě jednou - nepřipadáte si jako květinová mláděž? Auto je úžasné, s tím se musí vaše cestování určitě vydařit.
    Podrobnosti o obsahu motoru, značce apod. necháme až na osobní setkání.
    Jeden úsměvný na cestu - "Po trávě se nechodí, po trávě se směje!" Jen jsem si při pohledu na autíčko právě vzpomněla. Mějte se krásně a ahoj
    Šumaváci

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravíme cestovatele ze zmrzlých Stradonic:-)
    V Berounce plavou kry a s Jeníčkem už nechodíme ven. Třeba v Jeseníkách je až -30stupňů. To jen, abyste měli důvod radovat se z větrného počasí, které popisujete :-D
    Děkujeme za odkaz. Obzvlášť jedna mamka na mateřské dovolené, co teď v létě nebyla na žádném pořádném vandrování s batohem, si moc užívá vaše povídání a obrázky.
    Přeji lepší počasí a těším se na další porce od vás.
    Lenka a spol.

    OdpovědětVymazat