středa 15. února 2012

16.2. Picton, poslední den na jižním ostrově

Ráno jsme jeli do Pictonu s několika zastávkami na focení fjordů. V Pictonu jsme nejdříve zjistili, kde se nachází parkoviště pro naloďování na trajekt. Pak jsme zašli do infocentra a vzali si mapku, kde je namalován trek na Davidovu oblíbenou vyhlídku na Picton a přilehlé fjordy. Ivanka zjistila v průvodci, že je to obtížné stoupání 400m. Dojeli jsme autem k začátku a vyrazili vzhůru. Já jsem Ivance průběžně hlásil výšku, aby věděla, kolik toho ještě zbývá. Jaké bylo naše překvapení, když jsme na 250m už tam byli. Vyhlídka byla pěkná. Dali jsme obídek obloženou bagetu a kochali se a pozorovali trajekty, kterak se otáčejí a couvají do přístavu a vyjíždějí z nich auta a pak zase najíždějí jiná. Přemýšleli jsme, jak to dělají náklaďáky s vlekem. Vyjížděly popředu, ale to buď musely buď na lodi otočit, což se nám zdá vzhledem k šířce lodi nemožné, nebo musely na loď nacouvat. To sice není nemoné, ale snadné také ne. No zítra to možná vypozorujeme, až budeme nakládat a vykládat s nimi. Strávili jsme na lavičce asi hodinu. Pak jsme šli dolů druhou stranou a cestou jsme zjistili ceny v kempu, který byl při cestě. Prošli jsme celým městečkem a přístavem a došli zpátky k autu. Šli jsme kolem koupaliště, kde se koupali David se Šárkou, ale ač svítí sluníčko, fouká hrozně studený vítr. Cestou do kempu jsme nakoupili, a protože se nám už stýská po buchtách v Břevnově, koupili jsme si drobenkovou buchtu. Ukrojili jsme si malý kousek pro každého, ale protože jsme nějak měli slabou chvilku, ukrojili jsme si další malé kousky a pak zase, a tak jsem jí raději odnesl do auta, než jí sežerem celou.

5 komentářů:

  1. Vítáme na severním ostrově! Dneska byla na netu zpráva, že v auklandské zátoce se přehnala bouřka a vytvořila vodní trychtýř od hladiny až do mraků. Bylo to působivé divadlo. Neškodné. Nikomu se nic nestalo. Místní metroolog napsal, že je to běžný úkaz. Takže milí Sitenští, čekají vás další zázraky přenádherné přírody, tak si je pěkně užívejte. Přejí Ludvíci

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj zdravím vás, tak už jste na cestách 1 měsíc, utíká to rychle. Jsem ráda, že vzpomínáte na břevnovské buchty. Zítra budu péct. Počasí tady u nás se uklidnuje, dnes jsme absolvovali i delší procházku, ale na Moravě jsou kalamitní stavy, místy až 3 sněhu . Mějte se dobře, užívejte si nádherné přírody. Zdraví mam. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. ... a není vám líto, že už odjíždíte z jižního ostrova? Stihli jste, co jste chtěli? Teď se těšte na sopky, gejzíry, bublající bahýnka, termální koupele a snad i trochu teplejší moře. Tak hezkou plavbu a ať se vám líbí národní muzeum ve Wellingtonu :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já budu také zítra péct :-) Čekáme Patrika s Lukáškem. Doufáme, že počasí bude tak akorát na správnou lyžovačku. Sněhu tu napadlo strašně moc a je to pohádkové, tak jen aby nepřišla obleva. Koupačku si určitě užijete na Tiomanu, tam bude jak v Karibiku :-) Zdraví Šárka.

    OdpovědětVymazat
  5. Zdraví Šumaváci! Mě čeká také pečení, Vítek má zítra závody na běžkách a bude hladový(což je pořád). Tady ale hrají hlavní úlohu nervy, a to je potom hlad ještě větší! Vítek se v noci vrátit z Anglie, byl až na severu - sluníčko , (!!)+10 a rackové nad hlavou. Zato teď kouká.A mě čeká lopata a hrablo, aby měl kde večer zaparkovat.Až vám ty krátké rukávy na fotkách závidím.Ale jenom někdy, v neděli bylo úžasně,svítilo slunce a stopa byla úplně prázdná.Až jsem se toho ticha v lese bála,Vítkové byli bruslit a já vyrazila sama.
    Ať vám všechno klape !! Pavlína a Vítkové

    OdpovědětVymazat