čtvrtek 23. února 2012

23.2. New Plymouth

Ráno bylo počasí méně nevlídné, než včera. Chvílemi dokonce prosvítalo sluníčko. Popojeli jsme z kempu blíže k centru a vydali jsme se na procházku po pobřežní promenádě. Došli jsme k té kouli na 40metrové tyči. Tyč byla větrem prohnutá, ale asi ne tolik, jako když tu byli Patrik s Janou. Bylo zajímavé, jak pomalu měnila prohnutí. Ta malá čárka u paty je maminka.Hned přes ulici je nové infocentrum a muzeum. Ptali jsme se na předpověď počasí a potvrdili nám, že zítra by mohlo dopoledne hezky, ale odpoledne má zase pršet, ale všechno může být i jinak.Muzeum je Wellingtonské Te Papa v malém. Po městě jezdí mnoho amerických bouráků, mají tady nějaký sraz. Zajeli jsme se podívat také do Oakury, kde se David koupal. Byly ale byl slušný vítr a velké vlny, tak jsme tam nevlezli, jen jsme se brouzdali na mělčině a občas utíkali před větší vlnou. Přemístili jsme se co nejblíže k Mt. Edmont, kdyby se opravdu zítra udělalo hezky, abychom to neprošvihli. Spíme na parkovišti u restaurace, kde je to zadarmo, pokud si dáme večeři. Večeře byla cenou srovnatelná s cenou kempu v New Plymouth, ale pokud bude ráno pršet, tak si asi nebudeme moci uvařit čaj k snídani. No uvidíme. Největší horor dneška byl pokus o získání Dubajského víza. Problém je v tom, že je tam kolonka s hotelem. Kde budeme ubytovaní. Proto jsme si jeden dle recenzí vybrali a objednali. Ve formuláři je však kolonka s PO Boxem hotelu a bez toho nás to nepustí dál. PO Box hotelu jsme však dosud nezjistili. Poslali jsme jim meila s žádostí o sdělení PO Boxu, ale dosud jsme nedostali odpověď.

2 komentáře:

  1. Zdravíme z Krkonoš, moc děkujeme za krásný pozdrav.Vaše cestování stále sledujeme,je vidět,že si to opravdu užíváte. My si užíváme vrchovatě mrazu a sněhu jak dlouho ne. Tedˇ se pakujeme na lyže do Rakouska,aby toho nebylo málo. Opatrujte se a ahoj Valdmanovi.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojte cestovatelé. Na Jumbo treku vám nevyšlo počasí. Je to hrozná škoda, ten přechod hřebenu by byl pěkný, ale i ten magický les musel být zajímavý že? Teď doufám, že se vám podaří vylézt na Mount Egmont. Držím všechny palce, ať se vám konečně umoudří počasí!
    Z Poniklé zdraví David, Šárka, Přemek, Alena, Kačka a Bětuška :-)
    PS: kdybyste potřebovali něco zjistit ohledně víza nebo ubytování v Dubaji, tak napište, můžu taky někam zavolat nebo napsat...

    OdpovědětVymazat