čtvrtek 2. února 2012

2.2. Routenburn Trek

Ráno bylo zataženo a štípali ony minimušky (co tady byli, tak vědí). Ale kousali hlavně Ivanku, takže to nebylo tak strašný. A hlavně neprší. Vyrazili jsme. Cesta šla nejdříve lesem, tedy spíš pralesem plným práchnivějících spadlých stromů pokrytých mechem a kapradím. I stojící stromy živé i uschlé byly porostlé mechem. Šli jsme po mnoha lanových mostech, které se pod námi houpali, některé i do stran. Potkali jsme velmi sympatickou správkyni hutu RB flat, která nám poradila nepospíchat, že mraky se později zvednou a budeme mít krásné výhledy, což se později potvrdilo. Cestou jsme fotili ptáčky, kteří se nás vůbec nebáli a sedali si nám na boty a tahali za tkaničky. Vylezli jsme až nad Routenburn falls a tam jsme poobědvali na sluníčku a kochali se pohledy na okolní vrcholky.

5 komentářů:

  1. Ahoj miláčkové, čteme, sledujeme, nemáte už toho dost? Je to velmi náročné. U Vás prší a nás sevřeli mrazy, dnes jsem šla s Agátou a bylo minus 11 C. Táta vůbec nechodí ven, varují lékaři, snad podle předpovědi se to má zlepšit příští týden, jinak dobrý. Vzpomínáme a zdravíme R.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím z Poniklé, dnešní ranní teplota na naší nové meteo stanici hlásila -22,5C! A to má ukazovat pouze do -10C :-)
    Moc na vás vzpomínám a těším se na nové příspěvky. Nám na Roteburn treku první den strašně pršelo a ani gore-tex to nezvládl. Spali jsme na RB flat a než jsme uvařili večeři, tak se to protrhalo a my se sušili na sluníčku a kochali se nádherným výhledem. To je prostě Zéland :-) Je pořád na Harris Saddle ta ostudná česká cedulka? Užívejte si. Šárka

    OdpovědětVymazat
  3. ... dnes ráno v Poniklé -24,7°C, brrr...

    OdpovědětVymazat
  4. ...stále s vámi jedeme, tedy ve vzpomínkách. Moc hezky píšete, jen ta jedovatost, že "sandflísky" koušou jen Ivanku, tak to se mi nelíbio...
    Při představě, jak dostaly nás, tak je mi jí líto.
    Hezky pokračujte dále a užívejte si.
    Míla a Honza L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme za milé komentáře.Dnes štípou Jirku komáři. Venku křičí papouškové Kea. Ivana a Jirka

      Vymazat