sobota 25. února 2012

25.2. Tama Lakes Track

 Dojeli jsme zbytek cesty, kterou jsem včera přerušil z bezpečnostních důvodů (únava). Již cestou jsem fotil kužel sopky Ngauruhoe. Máme problém si to jméno zapamatovat. Přijeli jsme k infocentru do Whakapaka. Počasí se zkazilo a celé okolí pokryl mrak. Předpověď počasí na zítřek zlepšení, ale pozítří ještě lepší. To bychom mohli udělat ten slavný Tongarino Crossing. Dnes půjdeme něco kratšího, podle počasí. Snědli jsme chleba se šunkou a mezi tím se udělalo zase hezky. Ivanka navrhla procházku k vodopádu a pak podle počasí půjdeme dál. Střídalo se sluníčko a déšť v rychlém sledu. U vodopádu se rozsvítilo sluníčko právě v okamžiku, kdy jsem vyndal foťák, obvykle to bývá obráceně.

Od vodopádu ale vede dál velmi pěkně upravená cesta, a tak jsme oblékli nepromokavé bundy a šli dál. Cesta šla širokým údolím mezi dvěma sopkami Ngauruhoe a Ruahepu. Obě se střídavě zahalovaly do mraků a zase odhalovaly. Zajímavé bylo, že se neodhalily nikdy obě současně. Asi proto, aby si nekonkurovaly.  Za Ngauruhoe vykukovala třetí nejmenší sopka Tongarino. Fotek jsem udělal hodně. Došli jsme k Lower Lake, snědli sušenky a jablka a kochali se. Byla to velice příjemná procházka. Ušli jsme asi12 km a vystoupali skoro dvě Eifelky a ani jsme to moc necítily. Po návratu jsme stihli ještě otevřené infocentrum, jestli se nezměnila předpověď počasí. Změnila. Zítra má být hezky a pozítří už má být hůř. Okamžitě jsme se rozhodli a zakoupili na zítřek autobus, který nás doveze na začátek treku a zase odveze z konce treku do kempu. Teď už jen aby vyšla ta předpověď.

1 komentář:

  1. Ahoj cestovatelé, věřím, že Vám vyšel Tongariro crossing, je opravdu nádherný. Barunka mi tu právě bubnuje do stolu, tak Vás také zdraví. Jana a Barunka a spící Patrik s Lukýskem

    OdpovědětVymazat