úterý 20. března 2012

19.3. Ostrov Tioman 3.den

Protože to máme na WIFI internet daleko, dávám příspěvky ob den dva najednou. Proto čtěte nejdříve předchozí kapitolu (tj. 18.3.) a pak teprve tuto kapitolu, aby vám to navazovalo.
Jestliže už jste přečetli 18.3., tak čtěte dál.
Po snídani jsme vyrazili pro ten levný alkohol (rum) do duty free obchodu v Tekeku, protože ho musíme dopít tady. Do Singapuru ho dovést nesmíme, protože by nám ho proclili nebo zabavili. Přelézali jsme ten kopec do Airbatangu, když jsme uslyšeli šustění větví a nad námi se objevilo stádo opic. Vůdčí samec na nás pouštěl hrůzu, jako abychom zmizeli. Pronásledoval nás po kabelu elektrického vedení. Šel z něj docela strach. Byl docela velký. Byli jsme právě v závěrečném klesání do Airbatangu. Ve spěchu jsem ho dvakrát vyfotil a jedna fotka se docela povedla. V Airbatangu jsme si půjčili kola (dvě hajtry bez přehazovačky, ale lacino) a dojeli koupit ten rum. Nakoupili jsme taky Coca Colu, aby to bylo čím ředit. Podařilo se mi také nafilmovat start letadla z místního letišťátka. Je to speciální čtyřmotorové letadlo pro velmi krátkou ranvej.
 Vzlétlo snad po 150 metrech a po chvilce muselo zatočit nad moře, aby neskončilo v džungli. Viděli jsme také u cesty toho ještěra jako včera, ale mnohem menšího. Na fotce to však nebude znát. Protože v pozadí není s čím srovnávat rozměry. Vrátili jsme kola, dali si oběd (omeletu se sýrem),  vrátili se domu, udělali si první drink aposíleni na duchu i na těle jsme šli šnorchlovat. Jsou tu všude korály a proto také spousta rybiček. Je co pozorovat.

1 komentář:

  1. Jsme moc rádi, že se vám na ostrově líbí. Já jsem si ho užila s Davidem náramně. Každý den (někdy i několikrát) jsme přeplavávali z Air Batangu k vám do Panuby a moc jsem obdivovala ty vaše krásné domečky nad mořem. My spali v „táborových“ chatkách. Jak jste popisovali tu štrapaci se zpožděním lodě, tak si vzpomínám, že přesně ten samý problém jsme měli taky! Je to tam pořád stejné :-) Užívejte si levného jídla a koktejlů z čerstvého ovoce a želvu určitě taky uvidíte. Šárka.

    OdpovědětVymazat