sobota 24. března 2012

23.3. Návrat do Singapuru


Loď měla pro nás připlout v 9:30, ale možná také již 9:15, nebo také s hodinovým zpožděním. Takovouto informaci jsme dostali v recepci. Pochopitelně, že loď nepřiplula ani v 10:30, ale v 10:45, a to chvíli vypadalo, že naše molo vynechá. Na mě už šli mrákoty. Zpomalila a zatočila k nám až na poslední chvíli. Nicméně čekání bylo kratší než před týdnem v Mersingu. Stihli jsme přímý autobus do Singapuru. I fronty na hranicích byly tentokrát menší a tak jsme dorazili do Singapuru již v pozdním odpoledni, osprchovali se a vyrazili do města. Na nábřeží se právě konal festival světelných efektů. Bylo to úžasné. Například podle hudby rozsvěceli figury vyrobené ze žárovek ve tvaru zářivek tak, že pobíhaly a tančily.
Nebo na budovu Art Science Muzeum ve tvaru květu promítali přírodu a motýly. I sochu Merliona různě barevně nasvěcovali. Největší zážitek ale byla fontána. Byly tam klasické barevně osvětlované vodotrysky, ale stříkali do výšky i vodní mlhu, na kterou promítali nejrůznější efekty a scény a samozřejmě k tomu pouštěli hudbu, včetně naší oblíbené What A Wonderfull Wold s Luis Armstrongem. Do hotelu jsme se vrátili až o půl dvanácté.

1 komentář:

  1. Ahoj, zdraví vás Šumaváci !
    Moc děkujem za pohled,je to v dnešní době mailů a SMS opravdu milé.Už se na vás těšíme. Vítek vzkazuje Jirkovi, co prý to tahá sebou za kočku a kde nechal Ivanu. Asi pojedu také na Zéland, abych trochu chytla formu před plavkovou sezónou :-)! Užijte zbylé dny a ahoj !!!
    Pavlína a Vítkové

    OdpovědětVymazat