čtvrtek 1. března 2012

2.3. Vodopády Okere, Mount Manganui

Vydali jsme se dále k severu, tedy teoreticky do tepla (jsme na jižní polokouli). Cestou jsme zastavili a udělali si procházku k vodopádům Okere. Zajímavostí zde je jeskyně, kde se schovávaly kdysi maorské ženy při bojích mezi kmeny. Tenkrát se tam spouštěly po laně. Začátkem minulého století k ní prokopali tunýlek a vysekali schody. Jeden fotograf prý tam tenkrát fotil turisty a měl z toho dobrý džob. Dnes už tam moc lidí není. Ale je to hezké. Po obědě (jogurt s křupínkami) jsme jeli dál a dojeli na Papamoa Beach a chvíli jsme pozorovali školu surfingu pro děti. Když skončili, popojeli jsme k vyhaslé sopce Mount Manganui, která trčí do výšky na konci úzkého poloostrova. Trochu prší, ale ne moc, a tak se vydáváme nahoru na sopku.

Cestou i z vrcholku se kocháme pohledy na velmi členité pobřeží a pozorujeme velké nákladní lodě připlouvající a odplouvající z a do přístavu. My jsme zakotvili v kempu přímo pod sopkou, nedaleko bazénu s vyhřívanou mořskou vodou. Tam jsme si nejdříve zaplavali ve vodě asi 32 stupňů a pak ještě vyhřívali v bazénku s asi 38 stupňů. Ivanka slíbila, že pokud zítra bude modrá obloha, tak vylezeme na tu sopku znova, abychom měli pohledy i za sluníčka.

Doplnil jseem fotky k včerejšku.

1 komentář:

  1. Zdraví Šumaváci.Tak tu teplou vodu fakt závidím.Tady už začíná jaro, na koupání to ale dlouho nebude.V úterý měl Vítek jet Klatovskou olympiádu(moc se těšil, má nové hole) a ráno měl takovou "předstartovní" horečku (38,5), že se zase vrátil do postele.Docela byla klika, že má únor o den víc, mohla jsem být 28.2.s ním doma a nejhorší část uzávěrky čekala až na 29.2.. Takže cestu Prahy opět odsouváme.Mějte se krásně a ve zdraví užívejte světa. Ahoj Pavlína a Vítkové

    OdpovědětVymazat