úterý 27. března 2012

27.3. Dubaj, den druhý

Dnes je to trojčíslo, tak začněte číst nejprve 25.
Dopoledne jsme odjeli metrem a došli pěšky k Dubai Fort and Museum. To je pevnost, ve které je moc hezky udělané muzeum o historii Dubaje. Většina je v podzemí a je tam spousta figurín v nejrůznějších prostředích. Pak jsme se zúčastnili prohlídky s průvodkyní v historické části Dubaje. Prohlídka začínala právě u toho muzea a vedla kolem ministerstva obrany, úřadu vládnoucího šejka a největší dubajské mešity přes tržiště látek, tržiště se vším, potom lodičkou přes řeku na tržiště koření a tržiště zlata. Průvodkyně byla velice sympatická a milá a řekla nám hodně zajímavých věcí o náboženských zvyklostech, politice a životě lidí v Dubaji.
Na tržišti koření nám vysvětlila na co se co používá a jak máme smlouvat. Na oběd jsme jeli naším předplaceným autobusem do největšího nákupního střediska. Oběd ani nákupní středisko nás neuchvátily. Popojeli jsme opět předplaceným autobusem na nábřeží a svezli jsme se velkou dřevěnou lodí po řece. Loď byla také v ceně okružního autobusu a byla s výkladem. Po projížďce jsme šli pěšky dál po nábřeží až k tržišti a hledali svatyni, kterou nám ukazovala průvodkyně, do které se smí, ale bez bot a bez průvodce. Bohužel jsme ji nenašli. Bohužel jsem si ji nezaznamenal do GPS.
 Vrátili jsme se k muzeu, počkali na okružní autobus a popojeli k Heritage Vilage. To je jakýsi skanzen bedujínských a rybářských obydlí. Sedí před nimi místní lidé v těch jejich hábitech a povídají si. Chtěl jsem se ještě podívat na palác, který si nechal postavit dědeček současného vládce, ale zastavila nás cedule „Military area, keep out“. Na druhou stranu řeky jsme se dostali dlouhatánským podchodem. Tam jsme si ještě chvilku sedli na břeh a pak odjeli metrem do hotelu.

1 komentář:

  1. Ahoj cestovatelé, četla jsem o Vás ještě na Zélandu, ten čas tak letí, Barunka spí už jen tak dvě hodiny přes den, a tak na internet čas nezbývá, a tak Vám ještě na poslední chvíli přejeme touto cestou šťastný návrat domů. Všude dobře, doma nejlépe. Sice zítra nebude tak teplíčko, ale příští středu zase hlásí až 21, a Lukášek o čárkách na obloze říká, že je to babička :-) Tak zítra ahoj. Jana

    OdpovědětVymazat