středa 7. března 2012

6.3. Delfíni

 Našli jsme menší stádečko, dostali jsme instruktáž, nafasovali brýle, šnorchly a neoprény a vlezli do vody. Delfíni tam sice byli, ale nechtěli se družit. Z lodi na nás volali: „Plavejte doprava, vydávejte zvuky! Plavejte doleva! Hýbejte se! Nebuďte jak sáčky čaje! Plavejte! Vylezte na loď, už odplavali.“


Včera večer jsme se bavili se sousedy z Německa, kteří jsou na Zélandě již potřetí. Když jsme jim říkali, v kolik budeme kvůli delfínům vstávat, říkali, co je to za nesmysl, vstávat o dovolené tak brzy. Jeden mobil budil v 6:00 a druhý v 6:05, ale i to bylo hrozně brzy. Ale loď nepočká, a tak jsme se vykopali ze spacáků a nasnídali. Odvezli si nás do přístavu a nalodili. Řekli nám dobrou zprávu, že vědí kde jsou, ale tam prý s nimi nesmíme plavat. Proto se pokusíme najít jiné hejno. Jezdili jsme po zálivu ostrovů (Bay of Islands), vyhlíželi delfíny a kochali se pohledy na množství ostrovů různých velikostí a tvarů. Žádné jsme neobjevili a tak jsme zajeli k tomu hejnu se zákazem plavání. Delfínů tam bylo opravdu mnoho. Byla tam i mláďata, kvůli kterým se tam nesmí plavat. Fotili jsme o sto šest, jak skáčou z vody. Je to trochu problém, vyfotil delfína, jak skáče, aby tam nebyl vidět jen ocas, protože nevíte, kde a kdy vyskočí. Ale bylo jich tolik a skákali tolik, že se několik fotek trochu povedlo. Potom jsme se rozjeli hledat další delfíny, kde by se smělo plavat.                                      
  Tak jsme vylezli a jelo se hledat družnější partu delfínů.   Zase jsme našli jinou skupinku, nalezli do vody, ale se stejným výsledkem a pak už se jelo domů. Prohlédli jsme si ještě městečko Paiha, a vyrazili na další cestu. Dojeli jsme do půlky poloostrova, na jehož konci končí Nový Zéland, tj. Cap Regina. Na zítřek už nám zbývá posledních 60 km na sever a pak už budeme muset zpátky na jih, protože dál už to nepůjde.                           

Žádné komentáře:

Okomentovat